torsdag 4 februari 2010

Idag blir vi med embryo

Det finns en spricka i varje fasad.
Det är där ljuset tränger in.


Idag bli vi med embryo igen. Förtvivlan har bytts till hopp. Hopplöshet har blivit ett pirr i min mage.

Denna gång gör vi ett fryst försök. Det innebär att en (eventuellt två) av de små embryon som frystes in vid det senaste försöket ska tinas upp och föras tillbaka. Det innebär också, till skillnad från ett så kallat färskt försök, att det inte har krävts lika mycket förarbete. Inte lika mycket sprutor och vagitorier och elände.

Enklare. Men också med något litet mindre chans. I det "trepack" vi skrev på för ingår tre färska försök och ett fryst försök om man lyckats leverera något till frysen. Vi har gjort två färska försök. Och nu väljer vi att göra ett fryst innan vi eventuellt tvingas göra ytterligare ett färskt.

Fördelen med att göra det i denna ordning är att vi efter ett fryst försök inte måste vänta en extra menscykel innan vi kan gå på det igen. Det är mindre hormonöverskott i hennes kropp och det innebär att går det inte denna gång kan vi försöka igen redan om en månad.

Vi har två embryon i frysen. Om det första embryot som tinas upp i eftermiddag ser bra ut förs det tillbaka. Om det inte ser helt perfekt ut, men ändå okej, då tinar de ytterligare ett, och för tillbaka båda. Barnlöshet kan då bli tvillingar. Men så långt vågar jag inte tänka än.

Från havsbotten till himmel... ?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: